Hoppá! Egyre népszerűbb az ATM-es készpénzbefizetés

Pénzcentrum2017. június 2. 18:30

Egyre népszerűbbé válik az ATM-es készpénzbefizetés - írja közleményében a K&H Bank. A szolgáltatás indulása óta több mint 200 milliárd forintot fizettek be a bank 140 erre alkalmas automatájába az ügyfelek. A jövőben még több készpénzbefizetésre alkalmas automata jöhet.

Egyre többen igénylik, hogy a bankautomaták ne csak pénzfelvételre, hanem pénzbefizetésre is alkalmasak legyenek. A pénzintézet 459 automatájának majdnem harmada, azaz 140 ATM készpénzbefizetésre is alkalmas. A bank ügyfelei 2017 áprilisig összesen 213 milliárd forintot, csak idén pedig már 50 milliárdnál is többet fizettek be ezen a módon. 2016 harmadik negyedévéhez képest nemcsak az automaták száma, de a befizetett összeg is a duplájára nőtt.

A befizetős automatákat az ügyfelek szívesen használják az esti órákban és hétvégén, amikor a bankfiókok már bezártak.

Rajna Gábor, a K&H banki értékesítési igazgatója azt mondta, a várakozásoknál is nagyobb sikert értek el a készpénzbefizetésre alkalmas ATM-ek. "Ez több dologgal magyarázható: egyrészt a készpénzbefizetésre alkalmas automaták nonstop elérhetőek, így azok az ügyfeleink is biztonságba tudnak helyezni nagyobb készpénzösszeget, akik a bankfióki nyitvatartási időn túl szeretnék ezt megtenni, mint például a boltok vagy éttermek vezetői. Másrészt nagy előny, hogy a befizetett pénz azonnal megjelenik a számlán, így az összeg azonnal, akár már a hétvégén is rendelkezésre áll. A szolgáltatás ingyenes, és a befizetésről azonnal sms-t küld a rendszer az ügyfélnek" - emelte ki Rajna Gábor.

Címkék:
pénz, készpénz, ATM, megtakarítás, penzcentrum, befizetés, ingyenes pénzfelvétel,