Durván csökken az ügyintézés a bankokban: íme az újítás

Pénzcentrum2017. május 30. 09:31

Míg korábban egy banki látogatáskor papírok hadát kellett aláírnunk, addig mostantól az OTP fiókjaiban digitális padon írhatunk alá, ami meggyorsítja az ügyintézést. 

Digitális aláíró padokat vezet be az OTP a fiókjaiban, amellyel modernizálják az aláírásokat.

Ezzel a fióki ügyintézés gyorsabb lesz, mivel így az ügyintézőnek nem kell a nyomtatóhoz szaladgálnia, hanem egy aláírás elegendő lesz az egyszerre megkötött szerződések esetén

- mondta Kisfalvi Bence, az OTP üzletfejlesztési igazgatója.

Az első alkalommal egyébként tízszer kell aláírnunk ahhoz, hogy hitelesített legyen az aláírásunk, majd ezután egy aláírásvizsgáló program hasonlítja össze a későbbi szignókat az elsővel.

Hogyan működik az írásvizsgálat?

Az írásszakértő és az írásazonosító számos tényezőt figyel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vonal vastagsága, az írás elhelyezkedése, a benyomódást is vizsgálják. Emellett lényeges a vonalvezetés formája, és a vonal minősége

- mondta Piller Ervin, a Grafológusok és Írásszakértők Országos Szövetségének elnöke.

A kéz letételi pontok a leginkább jellemző sajátosságai mindenkinek, azt vizsgálják, hogy az aláírás során hol, mennyire vastagok az írott vonalak. A fenti tényezők rendszerét vizsgálják az írásszakértők, és az aláírásvizsgáló program is ezeket fogja vizsgálni, vagyis minden aláírást elemez majd a bank.

A fentiek mellett bevezetik a készpénzbefizetésre alkalmas ATM-eket. Ez egyébként már több banknál elérhető, de hamarosan az OTP-nél lehetőségünk lesz erre. Egyelőre 60 automatánál elérhető a szolgáltatás, év végéig további 140 ATM-ben lesz elérhető a készpénzbefizetés.

Címkék:
pénzcentrum.hu, bank, megtakarítás, otp, bankfiók,