Kólát öntött a nő az ATM-be: ki nem találod miért + videó

Pénzcentrum2017. május 18. 17:33

Egy egészen bizarr történetről számolt be a kínai Chongqing Evening News. Egy helyi, 33 éves asszony ugyanis két ATM-et is működésképtelenné tett azzal, hogy kólát öntött az automatákba.


A kínai asszony egyszerre vált áldozattá és elkövetővé is. A kólás eset előtt ugyanis a nőt egy telefonos csaló vette rá arra, hogy 5 300 jüant, vagyis bő 200 ezer forintot utaljon át egy idegen számlára. Miután a nő rájött az átverésre ismét felhívta a szélhámost, aki akkor azt javasolta neki, ha kólát önt az ATM-be, akkor visszakaphatja a pénzét - számol be az esetről a Bors.

Ahogyan a videón is látszik a nő hitt a csalónak és végül nem csak egy, hanem két ATM-et is eláztatott a kólával, amivel összesen 60 000 jüan, vagyis csaknem 2,5 milliós kárt okozott. Az eset azonban úgy tűnik, nem egyedi. Korábban mások is öntöttek már italt az ATM-be, mert azt hitték, hogy így pénzhez juthatnak - azonban végül csak tönkretették az automatát.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
ATM, megtakarítás, kóla,