Már bankkártya nélkül is fizethetünk: vírusként terjed a technológia

Pénzcentrum2017. május 6. 11:33

A héten két bank is lépett: így már három pénzintézetnél elérhető a mobilfizetéses lehetőség az androidos telefonokkal rendelkező ügyfeleknek.

Elsőként a Gárnit Bank vezette be a mobilfizetési alkalmazását, amihez már nem a SIM-kártyát, hanem a telefonba épített NFC-chipet használta. Mostantól viszont már nemcsak náluk, hanem két másik banknál is elérhető ez a szolgáltatás. Az MKB és a Budapest Bank is a héten vezette be az Androidos telefonnal elérhető szolgáltatást, aminek segítségével a mobilunkkal fizethetünk.

Az MKB-nál nincs szükség SIM cserére, sem internet kapcsolatra, elegendő a mobil PIN kódjának megadása. Az érintéses fizetéshez hasonlóan kell a terminálhoz érinteni a telefonunkat.

A Budapest Banknál máshogy néz ki a szolgáltatás, itt szükség lehet a SIM-kártya cseréjére. A pénzintézet megoldása egyébként egy prepaid kártyaszámlához hasonlóan működik. A szolgáltatás egyébként 490 forintos díjjal jár, amit az első három hónapban elengednek. Ezt némileg ellensúlyozza, hogy a bank azaktiváláskor 1000 forintot jóváír a számlán.

Címkék:
pénzcentrum.hu, bankkártya, Telenor, Budapest, bank, mobilfizetés, megtakarítás, mkb, prepaid, mobil, kártya,