Megtévesztő a hasonlóság: te elfogadnád ezt a 20 ezrest?

Pénzcentrum2017. február 12. 12:03

A valódira megtévesztően hasonlító 20 ezres bankjegyeket hamisított egy tolna megyei banda. Több bolt pénztárosait is átverték a hamisítványokkal.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást három férfi ellen. Az elkövetők tavaly júniusban Szedresen, Medinán és Gerjenen található boltokban fizettek hamis 20 ezres bankjegyekkel. A rendőrség a feljelentések alapján nyomozást rendelt el, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit - írja a Police.hu.

Ahogy egyébként az alábbi képen látható, kinézetre megtévesztően hasonlít az eredetire a hanisított bankó, a nyomtatáshoz használt tinta viszont jól láthatóan elmosódott, ez is segíthetett a bűnözők lebuktatásában.

Az elkövetéssel egy 60 éves medinai férfit gyanúsítanak, akit előzetes letartóztatásba helyeztek. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfi társait is, egy 25 éves tolnai, valamint egy 42 éves fürgedi férfit, akik szabadlábon védekezhetnek. 

Címkék:
pénz, készpénz, forint, megtakarítás, pénzhamisítás, húszezres,