Ajjaj! Lemondott a magyar bankvezér, még nincs utódja

Pénzcentrum2017. január 11. 12:31

Távozik a Budapest Bank éléről Zolnai György, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. Közel hat éven keresztül vezette a bankot. Kiderült, hol folytatja a tapasztalat bankvezér.

Zolnai György elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a Budapest Bank éléről. Zolnai 2011 júliusa óta vezette a bankot, feladatait március 31-ig látja el. Utódjának keresése folyamatban van. A bankhoz 2011-ben a GE Money oroszországi bankja éléről érkezett. A vezérigazgató személyes karrier céljait követve távozik a banktól, utódlásáról a közeljövőben születik döntés.

Bízom abban, hogy köszönhetően a vezetőknek, valamint a tehetséges és motivált munkatársi gárdának a bank a vezérigazgató váltást követően is ezen az úton halad előre. Ebben hiszek, és ehhez személyesen is minden segítséget meg fogok adni

 - mondta a tulajdonos képviseletében Bártfai-Mager Andrea kormánybiztos a vezető távozásával kapcsolatban.

Hova megy Zolnai?

Zolnai György a Raiffeisen Banknál építi tovább karrierjét, vezérigazgatói pozícióban. Kinevezésének véglegesítéséhez a felügyelőbizottság, és a magyarországi felügyeleti szervek jóváhagyása is szükséges. A Raiffeisen jelenlegi vezérigazgatója, Heinz Wiedner hat év után, 2017. május 1-én távozik. Ha a felügyelőbizottság és a felügyelet is rábólint, akkor Zolnai májustól veheti át a vezérigazgatói teendőket a banknál.

Címlapkép: MTI / Jászai Csaba

Címkék:
Budapest, bank, megtakarítás,