Erre teszi félre 27 milliós nyereményét Opitz Barbi

Pénzcentrum2017. január 2. 16:31

Decemberben ért véget a zenés tehetségkutató verseny az X-Faktor. A legújabb győztes, Opitz Barbara pedig már azt is tudja, mihez kezd majd a 27 millió forintos nyereményével.


A 17 éves énekesnő még nem igazán fogja fel, hogy milliomos lett belőle. De a pénzzel már most konkrét tervei vannak.

Annyi biztos, hogy a nyereménnyel megalapozhatom saját és a családom jövőjét is. Egyrészt szeretném beindítani belőle az énekesi karrieremet. Erre jár a 15 millió. Másrészről a szüleimnek is jól jön a segítség. És persze szándékomban áll félretenni az egyetemre is. Annyi biztos, hogy tudatosan akarom beosztani a havi egymillió forintot, hogy mindenre és mindenkire jusson. Nem fogom két kézzel szórni a pénzt

- mesélte Barbi a Hot! magazinnak adott interjújában.

Félretennénk, ha lenne miből?

Bár Opitz Barbinak konkrét tervei vannak és szeretné beosztani a pénzét, egyes felmérések szerint a magyarok általában sajnos nem ennyire tudatosak a pénzügyek terén.

Az OECD legfrissebb elemzése szerint meglehetősen alacsony a pénzügyi ismeretek szintje a világon, a vizsgált 30 ország átlagosan 13,2 pontot ért el a 21-ből. De még az átlagnál is rosszabbul teljesített Magyarország, amely 12,4-es pontszámával a 22. helyet csípte meg a rangsorban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ráadásul a felmérés arra is rávilágított, hogy a felnőtt magyar lakosság csupán egyharmada tud aktívan félretenni, tíz megkérdezettből egynek még hitelt is fel kell vennie, hogy hó végén kijöjjön a matek.

Korábban pedig a GKI és a Jófogás közös felméréséből is azt derült ki, hogy a magyar lakosság pénzköltési szokásait leginkább a hitelek befolyásolják, és 65 százalékunk elégedetlen aktuális anyagi helyzetével. Persze ehhez hozzá kell tennünk, hogy a felmérésben résztvevők átlagos havi jövedelme nettó 145 000 forint, amelynek a legnagyobb részét a kötelező kiadások viszik el.

Címkék:
pénz, karrier, nyeremény, megtakarítás, pénzügyi tudatosság,