Ez a mobilvírus csapolja most a bankszámlákat

Portfolio2016. november 7. 15:01

Egy új androidos, mobilbankokat és közösségi média appokat támadó vírusra hívják fel a figyelmet kiberbiztonsági szakértők.

94 különböző pénzügyi mobilapp belépési adatait képes ellopni egy újonnan felfedezett vírus - hívják fel a figyelmet a Fortinet kiberbiztonsági szakértői. A szoftver Flash Playernek álcázva magát kéri a telepítését. Ha ez megtörtént, az app a megnyitása után egy hamis Google Play oldalon kér engedélyeket az alkalmazás.

KATTINTS! Új módszerrel fosztják ki a bankkártyákat: te biztonságban vagy?

Mindezek után ha valaki a fertőzött telefonon megnyit egyet a 94 pénzügyi és közösségi média app közül (mint pl. az ING Direct, a Citi mobilbankja, vagy a PayPal) akkor a vírus egy az eredetihez hasonló, de másolt felületen kéri be a belépési adatokat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vírus a Facebook, Whatsapp, Twitter, Instagram, Snapchat appokat is megfertőzi, ezeken belül egy kis felugró ablakban kéri a felhasználó fizetési adatait. Ráadásul az SMS-kommunikációt is képes lehallgatni a vírus, így a kétfaktoros azonosítási eljárást (pl. sms-kód+jelszó) is meg tudja kerülni.

A Fortinet tanácsa szerint a beállításokban el lehet venni az app adminisztrációs jogait, ezután pedig törölni lehet a hamis Flash Playert.

Címkék:
bankszámla, megtakarítás, fosztogatás, citi bank,