Itt a legújabb telefonos trükk: ne dőlj be a pofátlan csalóknak

Pénzcentrum2016. október 12. 12:05

Ez alkalommal nyereményjátékra hivatkozva próbálnak egyenlegfeltöltésre rávenni minket a trükkös csalók - a rendőrség azt kéri közleményében, hogy ne dőljünk be az átverésnek.


Az elmúlt időszakban már országos szinten megjelentek azok a szélhámosok, akik ismeretlen számról hívják fel áldozataikat, és magukat telefontársaság vagy egy cég munkatársának kiadva közlik velünk, hogy egy nyereményjátékon pénzösszeget, vagy nagyértékű tárgyat nyertünk.

Csalásra irányuló telefonálás elkövetője nyájas hangon arra kéri a sértettet, hogy telefonos egyenlegfeltöltést hajtson végre. A becsapott félt egy a lakhelyéhez közeli ATM automatához irányítja és ott az általa diktált tranzakció végrehajtására kéri. Ezt szabja feltételül annak érdekében, hogy az elnyert pénzösszeg átutalható legyen a sértett bankszámlájára

- írja a rendőrség.

Persze sokan ilyenkor gyanútlanul a több százezres vagy akár milliós nyereményben reménykedve eleget tesznek a kérésnek. A rendőrség felhívásából az is kiderül, hogy olyan sértett is akadt, akitől 180 ezer forintot csaltak így ki, de persze a beígért ajándék nem érkezett meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A rendőrség azt kéri, hogy a hasonló esetek elkerülésének érdekében fokozott fenntartással kezeljük a hasonló tartalmú telefonhívásokat. A csalók szándékait pedig ne hajtsuk végre és a PIN kódunkat se adjuk meg illetékteleneknek.

Ha hasonló hívást kapunk, akkor az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es zöld számon, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén jelentkezzünk.

Loading...

Címkék:
csalás, megtakarítás, telefon, trükk,