Használd ki az akciókat: még most kezdj el takarékoskodni a lakásodra

Portfolio2016. szeptember 3. 16:03

Ha lakástakarék-pénztári megtakarítást szeretnénk indítani, mind a négy szolgáltatónál találunk most valamilyen akciós feltételt, ami növeli megtakarításunk értékét: van, amely plusz kamattal, van, amely a számlanyitási költségek részleges, vagy teljes elengedésével csábítja új és meglévő ügyfeleit a szerződéskötésre. Megkérdeztük a lakástakarékokat, milyen feltételek mellett juthatunk most hozzá kedvezményes konstrukcióhoz.


Fundamenta

A Fundamenta jelenleg elérhető akciójának keretein belül

  • 9% egyszeri extra kamatot írnak jóvá az ügyfél lakás-előtakarékossági számláján az első évben,
  • ha 2016. július 19 és szeptember 19. kötünk friss szerződést,
  • minimum 14 900 forint / hó befizetéssel,
  • valamelyik 8-as módozatú termékkel,
  • magánszemélyként, vagy társasházak esetén, ha ez nem zárolt.

Aegon

Augusztus 12. óta az Aegon Lakástakarék kedvezményes számlanyitással csábítja azokat, akik legalább 5 éves szerződést nyitnak:

  • 100%-os számlanyitási díjkedvezménnyel köthetnek szerződést azok az ügyfelek, akik Aegon lakásbiztosítással rendelkeznek, vagy újat kötnek (és az LTP megtakarítási idő alatt legalább éves 25.000 Ft biztosítási díjat fizetnek),
  • akik az Aegon Önkéntes nyugdíjpénztár tagjai, vagy új belépőként csatlakoznak (és az LTP megtakarítási idő végén a nyugdíjpénztári egyéni számla egyenlege meghaladja a 200.000 ft-ot),
  • illetve 50% számlanyitási kedvezményt kap minden ügyfél, aki vállalja a hirdetményben rögzített alap feltételeket.

A pénztár továbbá elmondta, hogy a számlanyitási díjmentes, vagy kedvezményes díjjal történő LTP szerződéskötés lehetőségét a jövőben is biztosítani kívánják.

OTP

Az OTP is kedvezményes számlanyitási díjjal akciózik, viszont a megtakarítás mellé fölvehető hitelre is biztosít kedvezményt:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Start termékcsaládnál szerződéskötés esetén az 1%-os számlanyitási díj helyett mindössze a havi betét összegével megegyező díjat kell fizetni, így akár a számlanyitási díj több mint 70%-át is meg lehet spórolni.
  • Ezenkívül díjmentes számlanyitást biztosít az OTP Bank meghatározott számla vagy szolgáltatás csomagját választó új ügyfelek részére, illetve OTPdirekt lakossági szerződéssel rendelkező ügyfél internetbanki ajánlat igényelése esetén is.
  • Áthidaló kölcsön esetén pedig az összes induló díjat elengedi az OTP Lakástakarék, így az ügyfélnek se hitelbírálati díjat, se hitelfolyósítási díjat, se közjegyzői díjat nem kell fizetnie, az értékbecslés díját pedig a kölcsön folyósítását követően visszatérítik.

Az OTP azt is elárulta kérdésünkre válaszolva, hogy a jövőben is várhatók csökkentett számlanyitási díjú akciók, áthidaló kölcsönnél pedig fennmarad az induló díjak elengedése hosszú távon is.

Erste

Bár az Erste Lakástakarék nem reagált a megkeresésünkre, a weboldalukon elérhető információból kiderül, hogy van lehetőség a szolgáltatónál díjmentes számlanyitásra.

Címkék:
megtakarítás, lakástakarékpénztár, fundamenta,