Állampapír befektetések a Postán, ingyenes számlavezetéssel * (x)

Pénzcentrum2016. június 20. 05:00

Kiemelkedő hozam és biztonság: Kincstári Takarékjegy Plusz

A Magyar Posta Befektetési Zrt. egyik legfontosabb célja, hogy Ügyfeleinek versenyképes hozamot biztosítson, ugyanakkor megbízható megtakarítási és befektetési lehetőségeket kínáljon.

Az a véleményem, hogy a legbiztonságosabb, rövid távú befektetések között nincs még egy olyan tőkepiaci termék, mint a Kincstári Takarékjegy Plusz. Ez a termék hozama és biztonságos működése okán is kiemelkedő - hangsúlyozta Kadocsa Balázs, a Magyar Posta Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese.
A Kincstári Takarékjegy Plusz évi 2,25%-os hozamot (EHM: 2,25%**) kínál egy olyan piaci környezetben, ahol a betéti kamatok átlagosan 1% körül alakulnak.
Rövid, 1 éves futamideje során bármikor visszaváltható: a 3. hónap végéig névértéken, a 4. hónap első napjától - a névértéken felül - a Nyilvános ajánlattételben meghatározott időarányos kamat kifizetésével.

Állampapír lévén a tőke és kamat lejáratkori megfizetésére a kibocsátó, vagyis a Magyar Állam kötelezettséget vállal. Mivel más rövid távú befektetés mögött általában nem áll ilyen stabil pénzügyi szereplő, az állampapíroknál - köztük
a Kincstári Takarékjegy Plusznál - biztonságosabb megtakarítás nem található a piacon. Az általuk elért hozam nem csupán biztosított, de ezen befektetésekhez adott esetben adó- és járulékkedvezmények is kapcsolódhatnak, ugyanis az utánuk járó kamatjövedelem mentes az eho (egészségügyi hozzájárulás) megfizetése alól***.

Az állampapírok előnyeit már a Magyar Posta Befektetési Zrt. Ügyfelei is felismerték: a Postán értékesített termékek közül ezek a legnépszerűbbek, csak az 1 éves Kincstári Takarékjegy Pluszba már több mint 40 000-en fektettek be.

A Kincstári Takarékjegy Plusz országszerte több száz postahelyen könnyedén megvásárolható - 188 postahelyen akár szombaton is -, valamint már az interneten keresztül, az e-Befektetési szolgáltatás igénybevételével is.

További információk a termékekről itt olvashatóak: Állampapír befektetések 

* Számlavezetési díjkedvezmény a számlanyitás hónapjában és az azt követő 12 hónapban azon Ügyfelek részére, akik Összevont Értékpapírszámlát nyitnak 2016. 06. 01 - 2016. 07. 30. között, és a havi rendszeres számlakivonat küldését elektronikus módon kérik.

** A Kincstári Takarékjegy Plusznál feltüntetett hozam a 2016. június 14-i sorozat hozamát tükrözi.

*** Ha a Kincstári Takarékjegy Pluszt Posta Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) helyezi el, és a számlát a gyűjtőévet követő 3 éven belül megszünteti, úgy egészségügyi hozzájárulás (eho) fizetési kötelezettsége keletkezik.

Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A tájékoztatás nem teljes körű. Befektetési döntései meghozatala előtt, kérjük, figyelmesen tanulmányozza át a további feltételeket és részleteket tartalmazó dokumentumokat, valamint a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó Hirdetményeit. 

Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait és a befektetésből származó esetleges károkat.

A Kincstári Takarékjegy Plusz nem papíralapú, dematerializált értékpapírként, hetente új sorozatként kerül kibocsátásra. Feltételeit a kibocsátás első munkanapját megelőző 3 munkanappal hozza nyilvánosságra a Kibocsátó, a Magyar Állam, az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ÁKK Zrt.) útján. Az állampapírok Ismertetője és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattétel elérhető a forgalmazó Magyar Posta Befektetési Zrt. honlapján, a www.postamegtakaritas.hu weboldalon, az értékesítésbe bevont postahelyeken, az ÁKK Zrt. honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu) és a www.kozzetetelek.hu honlapon.

(x)

Címkék:
számla, állampapír, posta, kincstári takarékjegy,