Felfüggesztették a Norbi részvényeket: mit rontott el a fitneszguru cége?

Pénzcentrum2016. április 5. 12:02

A jegybank átmenetileg felfüggesztette a Norbi Update részvények kereskedését. Hétfőn egyébként már 1 millió forintos büntetést szabtak ki a vállalatra.

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) mától átmenetileg felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb részvények kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt rendkívüli, illetve rendszeres tájékoztatás Norbi Update Lowcarb Nyrt. általi közzétételéig marad érvényben.

A jegybank kiemelten vizsgálta a Norbi Update Lowcarb által nyilvánosságra hozott információkat, és több alkalommal kért be adatokat annak ellenőrzésére, hogy a kibocsátó működése során minden esetben megfelelően tájékoztatta-e a nyilvánosságot.

A kibocsátó 2016. március 31-én (a tőkepiacról szóló törvény kötelező rendelkezése ellenére) elmulasztotta közzétenni a részvényeihez kapcsolódó szavazati jogok számát sorozatonként, a saját részvény állományok feltüntetésével, és az alaptőke nagyságát.

A kibocsátó saját és a tőzsde honlapján 2016. március 30-án közzétette a 2016. április 29. napjára összehívott rendkívüli közgyűlésének közgyűlési meghívóját, a jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyen (bár ez szintén jogszabályi kötelezettsége lett volna) elmulasztotta közzétenni a közgyűlés helyére, idejére és napirendjére, a részvények és a szavazati jogok teljes számára, a részvénytulajdonosok közgyűlésen való részvételi jogaira, valamint a képviseleti jog gyakorlásának feltételeire vonatkozó rendkívüli tájékoztatást.

Hétfői határozatábanaz MNB éppen a hivatalos közzétételi hely használatával összefüggésben figyelmeztette a kibocsátót a jogkövető magatartásra,

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
a jogsértő állapot megszüntetéséig a jegybank mai határozatával haladéktalanul felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.

Címkék:
megtakarítás, részvény, update norbi,