Bankbetéttel is lehet kaszálni: mutatjuk a részleteket

Pénzcentrum2016. március 17. 16:02

Habár az alacsony jegybanki alapkamat miatt a bankbetétek népszerűsége csökkent, azért még mindig találkozni olyan kiemelt ajánlatokkal, amelyek szépen hozhatnak a konyhára. A következő időszakban ezeket a betéti konstrukciókat vesszük majd alaposabban is górcső alá.

Igen aggasztó képet festenek a lakosság megtakarításait összegző friss kutatások, amelyek szerint ma Magyarországon

több mint egymillió ember semmiféle megtakarítással nem rendelkezik.

Pedig szakértők szerint, a család anyagi biztonsága érdekében mindenkinek legalább akkora vésztartalékkal kellene rendelkeznie, amiből fedezni tudja minimum fél éves megélhetési költségeit. És akkor a távlati célokról, mint például egy drágább nyaralás, vagy egy új autó megvásárlása, még nem is beszéltünk.

Ráadásul még tovább borzolja a kedélyeket, hogy azok, akiknek van is némi megtakarítása, javarészt inkább otthon, a párnacihában tartják a pénzüket. Nem vicc, a felmérések szerint bő egymillió honfitársunk szerint ez a legjobb megoldás megtakarításaink kezelésére.

Pedig még az alacsony betéti kamatkörnyezet ellenére is van sokkal jövedelmezőbb, és nem utolsósorban biztonságosabb módja is megtakarításaink kezelésének. Habár a jegybanki alapkamat jelenleg csupán 1,35 százalék, így a magyarok kedvenc megtakarítási termékének, vagyis a bankbetétnek a népszerűsége is csökkent, azért még mindig találkozni olyan kiemelt ajánlatokkal, amelyek szépen hozhatnak a konyhára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A következő időszakban éppen ezért tematikus cikkek keretében vesszük majd alaposabban is górcső alá a kiemelt betéti konstrukciókat. Kitérünk majd többek között a magyar lakosság megtakarítási szokásaira, foglalkozunk majd a vésztartalék helyes képzésével, de szót ejtünk a legcsábítóbb konstrukciókról, illetve a bújtaott költségekről is.

Címkék:
befektetés, spórolás, betét, megtakarítás, bankbetét,