Fontos hírt kaptak karácsonyra a Buda-Cash és Hungária károsultjai

Portfolio2015. december 24. 18:01

Lezárult az átfogó vagyonvizsgálat a Buda-cashnél és a Hungáriánál, így mindkét felszámolás alatt álló befektetési szolgáltató ügyfelei részére teljes körűen megkezdődhet az elérhető vagyonelemek kiadása és a BEVA kártalanítása - olvasható a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. december 23-i keltezésű közleményében.

A tájékoztatás szerint mindenre kiterjedt és kellően megalapozott volt a vagyonvizsgálat. Mindezt annak érdekében kellett elvégezni, hogy a felszámoló megkezdhesse a hiánnyal érintett vagyonelemek kiadását, továbbá hogy a felszámoló adatot tudjon szolgáltatni a BEVA részére az ügyfelek kártalanításához - emlékeztet a PSFN.

A vagyonvizsgálatok nyomán megállapítható, hogy mind a BUDA-CASH-nél, mind a Hungáriánál vannak olyan eszközök, amelyekben hiány mutatkozik, ezért a felszámoló a hatályos jogszabályok alapján, homogén csoport képzés révén határozta meg az egyes ügyfeleknek kiadható eszközöket, illetve azok arányszámát.

Ezen arányszámok alapján a felszámoló egyedileg meg tudta határozni, hogy milyen mennyiségben lehetséges egy-egy ügyfél részére a meglévő eszközökből a vagyonkiadás.

A hiánnyal érintett ügyfélkövetelések tekintetében a felszámoló adatot szolgáltat a BEVA részére, amelyek ismeretében megkezdődhet az ügyfelek kártalanítását. Minden, a kiadáson és kártalanításon túli ügyféligény hitelezői igényként a felszámolásra irányadó jogszabályokban foglaltak szerint nyerhet kielégítést - zárul a közlemény.

Címkék:
megtakarítás, budacash, hungária,