Év végi akciók az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztáraknál

Világgazdaság2015. december 9. 09:02

Több önkéntes nyugdíj- és egészségpénztár is akciókat hirdet az év végén, hogy a tagság növelje egyéni befizetéseit az adókedvezmény reményében - írja a Világgazdaság.

Több önkéntes nyugdíj- és egészségpénztár is akciózik az év végén, hogy a tagság a jövő évi adókedvezmény reményében növelje egyéni befizetéseit. Az akciók eddig sikeresek, az elmúlt években az önkéntes nyugdíjkasszáknál legalább 50-60 százalékkal nőtt a munkavállalói tagdíj összege a korábbi negyedévekhez képest.

Az arányokat nézve az egészségkasszák sikeresebbek, náluk két, két és félszer annyi egyéni tagdíjat fizetek be az év utolsó hónapjaiban, mint a többiben. Az összegeket tekintve azonban a nyugdíjpénztárak a sikeresebb kampányolók, 2014 utolsó három hónapjában több mint 27,4 milliárd forintnyi egyéni tagdíjbefizetést szereztek, miközben az egészségkasszák 2014-ben ennek a felét sem tudták összegyűjteni.

A tapasztalatunk az, hogy ezekben az akciós hónapokban érkezik a teljes évi bevétel 15-20 százaléka, ami arra is utal, hogy évről évre egyre költségtudatosabbak a tagok

- mondta a lapnak Lukács Marianna, a Patika-csoport igazgatója.

Címkék:
adókedvezmény, megtakarítás, nyugdíjpénztár, egészségpénztár, tagság,