Hatalmas fejlesztés az OTP-nél: ennek örülni fognak az ügyfelek

Pénzcentrum2015. december 3. 13:02

Az OTP Bank változatlan díjak mellett, november végétől bevezette a bankfiókjaiban megadott, bankközi forint átutalási megbízások aznapi teljesítését. Így az átutalások az eddigi egy napos átfutási idő helyett - hasonlóan az elektronikusan benyújtott átutalásokhoz - már az utalás napján teljesülhetnek - írja közleményében az OTP Bank.


Jelenleg éves átlagban mintegy 3,5-4 millió darab, naponta megközelítőleg 3 milliárd forint összegű, bankfiókban, nem elektronikus úton kezdeményezett bankközi forint átutalás történik az OTP Bankban. A november 30-tól életbe lépett változás a lakossági és nem lakossági ügyfelek számára egyaránt gyorsabb teljesítést biztosít. A lakossági ügyfelek esetében hétköznapokon délután 16 óráig adott utalási megbízások még aznap megérkeznek a címzettekhez, míg a nem lakossági ügyfelek tekintetében a határidő délután 14 óra.

A határidőt követően megadott megbízások már a következő banki munkanapon átvett megbízásnak minősülnek, így a számlán történő terhelésükre is csak akkor kerül sor. Ebben az esetben elegendő - ám ugyanakkor szükséges is - a teljesítéshez elegendő fedezetet a következő banki nap reggel fél nyolcig, az automatikus fedezetvizsgálat időpontjáig biztosítani.

Ez a lakossági ügyfelek mellett elsősorban a vállalatok szempontjából előnyös, mivel a napközben kapott pénzt akár már aznap további fizetésekre is fel lehet használni.

 

Címkék:
bank, utalás,