Ilyen bankfiókot sem láttunk még Magyarországon

Pénzcentrum2015. november 17. 20:01

Meglepő újdonsággal találkozhatnak a MagNet Bank ügyfelei: a pénzintézet kávézóban nyitott bankfiókot, bankfiókban nyitott kávézót Budapest belvárosában.

A MagNet Bank november elején nyitotta meg az V. kerületben újraértelmezett belvárosi fiókját, amely mind funkciójában, mind megjelenésében eltér minden eddigi helyszíntől, amit a pénzügyi szférában megszoktunk:

  • fair trade biokávézó,
  • civileket támogató közösségi pont
  • és bankfiók egyben.

A bank a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy az újratervezés egyik alapvetése az volt, hogy szellemiségükkel összhangban szűnjön meg a banki tanácsadó és az ügyfelek között húzódó, őket elválasztó pult, és helyette barátságos környezetben fesztelen találkozás jöjjön létre a két fél közt.


Fontos kitétel volt a tervezéskor, hogy minél több természetes és újrahasznosított anyagot használjanak. Így például élő fákat is elhelyeztek a kávézóban. A belépők nem is sejtik, hogy az enteriőr kb. 2 220 db PET palackot rejt: a székek többsége, ugyanis, ebből készült.


A MagNet megújította netes felületét is, és további fejlesztésekre is készül: a közösségi bankolást fontolgatók a későbbiekben akár videochat-en keresztül is kérhetnek tájékoztatást a bank munkatársától, majd a felületen online igényelhetik számlájuk megnyitását.

Címkék:
megtakarítás, magnet bank, bankfiók, kávé,