Visszatérnek a nullás számlák, de milyen áron?

Világgazdaság2015. november 6. 09:36

Egyre kisebb havi jóváírás mellett elérhetők a bankok ingyenes számlái. Ennek persze ára lehet: az ügyfelet gyakran kereshetik meg bankjuk ajánlatokkal - írja a Világgazdaság.

Elkezdtek visszaszivárogni a bankok ajánlatai közé a nullás számlák, azonban sokkal több feltételhez kötik ezeket, mint a tranzakciós illeték bevezetése előtt kínált csomagoknál. Míg a prémium ügyfélkörnek eddig is elérhetők voltak az ingyenes folyószámlák, addig a százezer forint körüli havi jóváírással rendelkező és a minimálbéres ügyfeleknek eddig sokszor magas költségekkel kellett szembesülniük.

Az alacsony jövedelműek mellett a diákok és a 25 év alattiak kaphatnak jelentős kedvezményeket. Az olcsóságnak persze ára van: a bankok keresztértékesítéssel próbálják ellensúlyozni az ingyenességet, így ezeknél a számlacsomagoknál valószínűleg gyakran keresik meg az ügyfelet megtakarítási vagy hitelajánlatokkal. Lényeges, hogy az ingyenes számlavezetéshez a legtöbb esetben arra van szükség, hogy az ügyfelek netbankon keresztül intézzék az ügyeiket.

Loading...

Címkék:
folyószámla, megtakarítás,