Lehet, hogy eddig rosszul töltötted a telefonodat?

Pénzcentrum2015. szeptember 16. 17:30

Létezik egy csomó fortély, amivel el lehet érni, hogy sokáig bírja a telefonunk aksija. Az alábbiakból hamarosan kiderül, hogy valószínűleg mindannyian rosszul töltjük a telefonunkat, és emiatt még a gyári előirányzott időtartamnál is sokkal hamarabb lemerülnek a készlékek.

Sokan a mai napig formázzák a telefonok akkumulátorát vásárlás után, azaz szépen 72 órára a töltőn hagyják, mint ahogy azt a mobilok hőskorában kellett. Ma már erre nincs szükség, sőt, kifejezetten rossz az okostelefonoknak, ha túl sokáig rajta hagyjuk a töltőn őket - írja a hvg.hu. Íme, az összes trükk, amik segíthetnek a telefonok megfelelő feltöltésében.

Ne töltsd fel teljesen!

Az egyik akkumulátorokat gyártó cég titkos tippjei szerint a szinte minden készülékben lévő lítium-ion akkumulátorok egyáltalán nem igénylik a teljes feltöltést - sem az első bekapcsolás előtti első töltésnél, sem utána. Sőt, az a jó, ha mindig csak rátöltünk valamennyit, de nem 100 százalékig töltjük.

Ne hagyd a töltőn sokáig

Az előzőből következik, hogy az sem jó, ha túl sokáig, akár egész éjszakára a töltőn hagyjuk a telefont. Ha folyamatosan be van dugva, akkor folyamatosan töltődik az akkumulátor. Amint fogy az energia, újra rátöltődik - így a töltöttség mindig 100 százalékos lesz. Minél többször, minél hosszabb időn át van teljes töltöttségen a telefon, annál kevésbé bírja hosszabb távon.

Töltsük gyakran

A nagy, hosszú töltések helyett jobb, ha csak részletekben töltöd a telefonod. Ezt viszont olyan gyakran teheted, amilyen gyakran csak tudod. Az ideális eset, ha akkor töltesz rá mindig, amikor 80-90 százalék körül áll a töltöttség.

Ne töltsd nagyon hidegben vagy nagyon melegben

Az akksi gyártó cég tanácsa szerint az ideális töltési hőmérséklet 10°C és 30°C között van. A szélsőséges hőmérsékletben való töltés nem tesz jót az akkunak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ne használd a töltőt, ha forró tőle a telefon

Az természetes, hogy töltés közben valamivel melegebb a készülék. De ha rendkívül melegnek érzed, akkor ne használd tovább az adott töltőt.

Loading...

 

Címkék:
megtakarítás, telefon, akkumulátor,