Milliókat nyert az RTL sztárja: erre fogja elkölteni

Pénzcentrum2015. szeptember 10. 17:03

A totón lett telitalálatosa VV Aurelionak, így ez alkalommal 2,2 millió forint ütötte a markát. A ValóVilág egykori játékosa néhány százezret biztosan elkölt majd a nyereményből, de emellett nem felejt el takarékoskodni sem. Aurelio most biztosan többet tud spórolni mint az átlag, akik havonta 15 ezret tesznek félre.

Valamivel több mint egy év telt el mióta Aurelio megnyerte a ValóVilág fődíját, egy autót, egy lakást és havi egymillió forintot egy éven át. A valóságshow egykori játékosának azonban újra egy nagyobb összegű nyeremény landol a zsebében, édesapjával közösen vette azt a totó szelvényt amivel 2,2 millió forintot nyertek - írja a Blikk.

Szerencsére nem arról van szó, hogy kenyérre kell ez az összeg. Bevallom, a VV-s nyereményemből is van még, mert befektettem azt az pénzt, úgyhogy ennek is meglesz a helye. Mondjuk pár százezret biztosan elköltök majd ruhákra, mert már régóta nem voltam az Armaniban

- mesélte Aurelio a lapnak.

A nők jobban szeretnek spórolni

Akárcsak VV Aurelio, a magyarok 87 százaléka fontosnak tartja a megtakarítást. Havonta átlagosan 15 ezer forintot tudunk félretenni. A nők körében pedig nagyobb népszerűségnek örvend a spórolás: 62 százalékuk tartja nagyon fontosnak, hogy havonta félre tegyen. A legtöbben vészhelyzetekre vagy kisebb-nagyobb felújításokra spórolnak - derül ki az Erste Bank korábbi kutatásából.

A megtakarítási hajlandóság az életkor emelkedésével növekszik. A 15-29 évesek 54 százaléka tartja nagyon fontosnak a takarékoskodást, az 50 év felettieknél ez az arány 59 százalék. A felmérés szerint a lakosság egyre nyitottabbá vált a pénzügyi befektetések iránt: 2014-ben a megkérdezettek negyedének pozitív véleménye volt a befektetésekről.

Címkék:
befektetés, nyeremény, spórolás, megtakarítás,