Robbantás egy budapesti banknál: 600 bejelentés érkezett

Pénzcentrum2015. szeptember 9. 09:31

Már egyetlen lakossági bejelentés sem jön a tavalyi Lehel utcai bankrobbantás ügyében. A nyomozást négy hónappal meghosszabbították.

Másfél éve hatalmas apparátussal, 135 fős nyomozócsoporttal eredt a rendőrség a Lehel utcai bankrobbantó nyomába. Ismeretes: egy motorral érkező férfi robbanószerkezetet helyezett el tavaly január 13-án hajnalban egy budapesti bank előterében. A pénzintézet felrobbantásakor az ipari kamerák rögzítették az elkövetőt. A rendőrség tízmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki - mindeddig eredménytelenül.

A Bors megkeresésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata közölte: a Nemzeti Nyomozó Iroda továbbra is ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást. A nyomozás határideje 2016. január 7-e. Az ügy kapcsán elkülönített ingyenesen hívható zöldszámra 596 bejelentés érkezett.

Azt nem árulták el, eddig mennyibe került a nyomozás.

A korábbi nyilatkozatokból annyi kiderült: a tettes feltehetően ipari TNT-t használt, valamint nem távirányítással hozta működésbe a bombáthanem gyújtózsinór segítségével, majd sietősen elhagyta a helyszínt. Valószínűleg a célja nem az ATM-ben lévő pénz megszerzése lehetett, ha­nem a rombolás.

Címkék:
bank, megtakarítás, robbantás,