Búcsúzik ügyfeleitől a bank: szomorú levelet küldtek

Pénzcentrum2015. szeptember 4. 13:17

Tájékoztató levelet küldött ügyfeleinek a Citibank. Mint azzal a Pénzcentrum többször is foglalkozott, a Citi megszünteti lakossági üzletágát Magyarországon, az ügyfelek az Erstéhez kerülnek. A bank most ezt a folyamatot részletezte.

A Citibank Europe a napokban megállapodást írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel a Citibank magyarországi lakossági üzletágának értékesítéséről.

Az értékesítés magában foglalja a Citibank

  • lakossági betéti- és befektetési-,
  • személyi hitel-,
  • hitelkártya,
  • valamint a mikrovállalatokat kiszolgáló (CitiBusiness) üzletágait,

továbbá a lakossági üzletág alkalmazottainak átvételét is.

A tranzakció hatósági jóváhagyáshoz kötött, amely előreláthatólag 2015 végén esedékes.

Levelet kaptam lájf

A bank csütörtökön levelet küldött ügyfeleinek. Ebben a tájékoztatóban azt írták, hogy

az ügyfeleknek jelenleg semmi teendője nincs, a bank szolgáltatásait továbbra is ugyanúgy használhatják.

Minden Citibank ügyfélkapcsolati csatornájuk továbbra is elérhető.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fiókhálózatuk, CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatuk, Citibank Online és Citibank Mobilbank csatornáik zavartalanul működnek tovább a szokásos ügymenet szerint. Minden Citibank termék, szolgáltatás és Citi Forint-gyűjtő programjuk továbbra is változatlan formában elérhető.

Az ügyfélszámlák átadása 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható. Ettől a dátumtól válnak ügyfeleik az Erste Bank ügyfeleivé.

Az üzleti folyamatokat és az ügyfélkiszolgálást is ezzel egy időben veszi át az Erste Bank.

Hozzáteszik: az üzletmenet a megszokott módon folytatódik, beleértve az ügyfélszerzési tevékenységeket, valamint a termékek és szolgáltatások értékesítését.

A levél kiemeli, hogy az ügyfeleknek jelenleg semmit nem kell tenniük. Az esetleges teendőkről mindenkit előre értesítenek majd.

Címkék:
Citibank, bank, megtakarítás, erste, citi bank,