Megtudtuk, mikor zárja be a fiókok harmadát a Raiffeisen

Pénzcentrum/Portfolio2015. augusztus 19. 11:30

A Raiffeisen a kirendeltségi egyharmadát zárja be a közeljövőben, a fiókok ütemezetten, negyedévenként szűnhetnek meg. A bezárásokat elbocsátások is követhetik, egyelőre nem tudni, hogy hány alkalmazottól válhat meg a bank.

A Raiffeisen Bank International honlapján közzétett adatok szerint a 2014-es magyar eredményszámokat nagyban torzította a devizahiteles csomag miatti visszatérítési kötelezettség, amelyre a bank 251 millió eurós tartalékot képzett, ebből 25 millió eurós céltartalékot az idei második negyedévben szabadítottak fel.

A bank közleményében továbbá kifejti, hogy az átalakítások mellett továbbra is fókuszban maradnak a prémium és vagyonosabb ügyfelek, emellett pedig a vállalati ügyfélállományra is nagyobb hangsúlyt fektetnek.

A fiókbezárások 2 üteme már lezajlott, szeptemberig további 15 fiókot zárnak be. Ezzel a 120 bankfiókból fennmaradó 82 fiókot további 15-tel csökkentik, így a végleges szám 67 lesz. Személyi jellegű változásokat is terveznek a magyar leánynál: a jelenlegi 2200-as dolgozói létszámot év végére 2000 alá csökkentenék.

Ettől az általános adminisztratív költségek 20 százalékos és a személyi jellegű kiadások 15 százalékos csökkenését várják 2016 végére (2014. évi viszonylatban).

 

Címkék:
RAIFFEISEN, megtakarítás, fiók,