Megszólalt a Budapest Bank! Így nyúltak le pénzt a kártyákról

Pénzcentrum2015. augusztus 13. 13:30

Megszólalt a bankkártyás visszaélés ügyében a Budapest Bank. A pénzintézet vizsgálata szerint is ATM-eknél történhetett a lenyúlás.

A csalás részleteiről IDE KATTINTVA olvashatsz bővebben.

A Budapest Bank a Pénzcentrumot arról tájékoztatta, hogy bankkártya-adatlopás történt, ahol nem a bankokban tárolt adatokhoz fértek hozzá, hanem ATM-eken elhelyezett külső eszközökkel lopták el kártyák adatait. Ez egyébként több hazai nagybank kártyait érintheti.

A pénzintézet állítása szerint részben a gyors intézkedésnek köszönhetően sikerült igen korán felismerni a visszaélést és megakadályozni, hogy tömegessé váljon. Néhány tucat ügyfelüket érinti ez az eset, mindösszesen 1,1 millió forint értekben.

Egyetlen ügyfelet sem ér anyagi kár, a kártyaszabályzatnak megfelelően visszatérítik nekik az őket ért veszteséget a könyvelést követően a mai es holnapi napon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ügyfeleknek azt javasolják, hogy vegyenek igénybe mobilbanki szolgáltatást, amely réven nem csak, hogy a tranzakciókról kapott értesítő SMS-ekből időben észlelhetnek hasonló incidenseket, hanem a mobilbankon keresztül saját maguk is megakadályozhatják a további visszaéléseket a kártya limitjük ideiglenes megváltoztatásával.

Címkék:
bankkártya, budapest bank,