Vesszük az állampapírokat, mint a cukrot

Portfolio2015. augusztus 11. 12:31

Júniusban a bankbetétekből kivett megtakarításokat a magyarok leginkább állampapírokban helyezték el, de pozitív volt a mérleg a befektetési alapok és a részvények keresletében is. Az MNB júniusra vonatkozó értékpapír-statisztikája szerint az állampapírokba rekordszintű, közel 134 milliárd forint áramlott, míg a bankbetétekből több mint 40 milliárd forintot vontak ki a magyar háztartások.

Az MNB júniusra vonatkozó értékpapír-statisztikai adatai szerint a magyar háztartások a bankbetétek helyett az értékpapír-befektetések felé fordultak. Júniusban a magyarok 43 milliárd forintnyi megtakarítást vettek ki a bankbetétekből, míg az értékpapírokban közel 144 milliárd forintot helyeztek el.

Májushoz hasonlóan júniusban is állampapírokba áramlott a legtöbb megtakarítás, összesen közel 134 milliárd forint. Ekkora havi tranzakciós számra az adatok gyűjtése óta nem volt példa. Népszerűek voltak még a befektetési jegyek és a részvények is, előbbibe 16,7 milliárd, utóbbiba pedig 8,4 milliárd forintot helyeztek el a magyar háztartások.

Éves alapon több mint 721 milliárd forinttal nőtt a háztartások megtakarítási termékekben elhelyezett vagyona.

Címkék:
megtakarítás, állampapír,