Még ezért is aggódniuk kell a Quaestor károsoltjainak?

Pénzcentrum2015. augusztus 4. 10:02

A Quaestor-károsultak jó része attől tart, hogy nem kapják vissza azt a pénzt, amit kötvényekbe fektettek, mivel felszámolás indult az értékpapírokat kibocsátó cég ellen - látható a Hír TV riportjában. De vajon kell-e emiatt aggódnia a károsultaknak?

A tartozások kifizetése nélkül, nyom nélkül eltűnhet a Quaestor-kötvényeket kibocsátó cég - állítják a pénzügyi botrány károsultjai. A Quaestor Financial Hrurira Kft. ellen júliusban végelszámolás indult. A károsultak újabb trükktől tartanak. Amíg ők a Quaestor-kártalanítási törvény végrehajtására várnak, a cég végelszámolása befejeződik, és őket már nem lehet kártérítésért perelni.

Egy cégügyekben jártas jogász szerint nincs miért aggódniuk a károsultaknak.

Végelszámolás során minden követelést teljes mértékben ki kell elégíteni. Nem olyan, mint a felszámolás, ahol esetleges kényszeregyezségnek van helye, hogy csak bizonyos százalékban elégítik ki a hitelezői igényeket.Itt ahhoz, hogy a végelszámolás, maga az eljárás úgy záruljon, ahogy azt a társaság eltervezi, minden hitelezői igényt ki kell elégíteni, ha erre nincsen mód, akkor felszámolásba kell, hogy átforduljon az eljárás

- mondta Pajor Dávid.

Címkék:
megtakarítás, quaestor, quaestor botrány,