Karcagi Marcsikának sok pénzre van szüksége a bujkáláshoz

Magyar Nemzet2015. július 31. 10:01

Meglehetősen költséges tevékenység a bűnözők külföldi bujkálása, gyakori, hogy le kell fizetniük a hatóságokat, és más bűnözők is feldobhatják őket - mondta el a Magyar Nemzetnek, Tarjányi Péter rendőrségi szakértő.

A tapasztalatok szerint idővel egyre nagyobb az esély arra, hogy elfogják a hatóságok elől külföldre menekült bűnözőket, a bujkálás ugyanis rendkívül költséges tevékenység. Dobrai Sándorné, azaz "Marcsika" a jelenlegi adatok szerint több mint ezer embert károsított meg. A rendőrség továbbra is keresi a többségi tulajdonost, aki egyes feltételezések szerint Mexikóba ment.

Ez egyfajta türelemjáték, és nagy az esély arra, hogy a körözött személyt idővel megtalálják - fogalmazott Tarjányi Péter, hozzátéve, hogy az esetek 90 százalékában elfogják a külföldre szökött bűnözőket. Szerinte az, hogy valaki hosszú ideig, akár évekig-évtizedekig illegalitásban éljen, és ne adjon életjelet magáról, nem elképzelhetetlen ugyan, de ehhez megfelelő képzést és pszichés felkészítést kell kapnia.

Címkék:
BOTRÁNY, megtakarítás, kun mediátor,