Quaestorosok, figyelem! Kezdődik a kifizetés

Portfolio2015. június 10. 11:02

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. honlapján közzétett közlemény szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda részben feloldotta a Quaestor Értékpapír Zrt.-nél elrendelt vagyonzárat, így hamarosan elkezdődhet a konkrétan beazonosítható ügyfélvagyon kiadása.

A hitelezői igények benyújtási határidejének 2015. június 1-jei lejártára tekintettel a felszámoló megkezdte a beérkezett hitelezői igények feldolgozását. A hitelezői igények rögzítéséről automatikus e-mail üzenetben értesülnek azon ügyfelek, akik elérhetősége a rendszerben fel van tüntetve. A felszámoló a hitelezői igényeket felülvizsgálja, annak visszaigazolásáról minden esetben postai úton kapnak tájékoztatást, melynek megérkezéséig kérjük szíves türelmüket.

A Quaestor Értékpapír Zrt. "f.a." vagyonát illetően a Nemzeti Nyomozó Iroda a zár alá vételt részben feloldotta.

A felszámoló a rendelkezési jogkörébe tartozó vagyont felülvizsgálja, melynek legfőbb célja az egyes ügyfeleket megillető vagyonelemek rendelkezésre állásának és kiadhatóságának megállapítása.

A vizsgálat alapján azonosított ügyfélvagyon kiadása azokra az értékpapírokra, befektetési termékekre terjedhet ki, amelyeknek a tulajdonosai beazonosíthatóak, ezért azok tényleges kiadásához szükség van az ügyfelek személyes azonosítására és ellenőrzésére. A kiadható ügyfélvagyon azonosítását követően külön közleményt adunk ki arról, hogy az értékpapírok kiadására milyen eljárás keretében kerül sor - áll a közleményben.

A nyomozó iroda a Quaestorhoz hasonlóan korábban a Buda-Cash Brókerháznál is elrendelt vagyonzárat, de annak feloldásáról már május végén döntöttek. A Hungária Értékpapír esetében azonban mindeddig nem történt meg a vagyonzár elrendelése, ennek okáról az MNB sem kívánt/tudott nyilatkozni.

Címkék:
megtakarítás, quaestor,