Ezzel az apró trükkel tarthatod kordában a telefonszámlád

Pénzcentrum2015. június 6. 16:01

Egy hónapban átlagosan 10 ezer telefonszámot hordoznak el egyik szolgáltatótól a másikhoz. Mostantól pár kattintással kideríthetjük, melyik szám hova tartozik, így akár a telefonszámlánk is kevesebb lehet.

A számhordozás megjelenésével lehetővé vált, hogy a telefonszámok az előhívószámuktól különböző szolgáltatóhoz tartozzanak. Mivel havonta átlagosan 10 ezer hordozás történik, már nem biztosan nyújt útmutatást a 20-as, 30-as vagy 70-es előjel.

Ellenben még mindig találkozhatunk olyan csomagokkal, amelyeknél változik a percdíj, attól függően, hogy milyen hálózati irányba telefonálunk. Ezért érdemes figyelni a hordozott hívószámokat, ugyanis a percdíjaknál akár 10 forintos különbség is lehet. Az is előfordulhat azonban, hogy még hálózaton belül korlátlanul beszélhetünk, a többi irányba csak bizonyos ideig díjmentes a hívás, utána viszont rendkívül magas a percdíj.

Hova tartozik a telefonszám?

Ezentúl, ha nincsen alkalmunk rákérdezni, akkor percek alatt tájékozódhatunk ezen az oldalon, hogy egy-egy telefonszám melyik szolgáltatóhoz is tartozik jelenleg. A nagy érdeklődést mutatja, hogy az angolul is elérhető honlapot eddig több ezren látogatták meg - írja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Internetkapcsolat nélkül a díjmentesen hívható 1748-as telefonszámon érdeklődhetünk, illetve akár hívás nélkül a *126* kód majd a keresett telefonszám előhívó vagy körzetszáma után a hívószám # és hívásgomb beütésével. Például: *126*201234567#hívásgomb kombinációval könnyedén kideríthetjük hova is tartozik a hívószám.

Hordozni szeretnéd hívószámod?

Sokat spórolhatunk, ha időnként megújítjuk előfizetésünket és kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbb csomagot. Amennyiben pedig még a szolgáltatónkat is lecseréljük, akkor még nagyobb kedvezményekre számíthatunk, mint új belépő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fontos tudnunk, ha hordozni szeretnénk a telefonszámunkat, akkor azt mindig az új (átvevő) szolgáltatónál kell jeleznünk. Ezután az átvevő szolgáltató intézi majd ügyünket, tehát semmiképpen ne mondjuk fel előre a már meglévő szerződésünket, különben nem tudnánk megtartani hívószámunkat.

A számhordozási kérelem elindítása előtt mindig egyeztessük le és frissítsük adatainkat a meglévő szolgáltatónknál, különben a hordozási kérelmünk meghiúsulhat. Továbbá ne legyen jelenlegi szolgáltatónknál 30 napnál hosszabb számlatartozásunk, mert ebben az esetben is visszautasíthatják kérelmünket. Meghiúsult hordozás esetén pedig plusz díjat számolhatnak fel nekünk a szolgáltatók.

 

Címkék:
vásárlás, megtakarítás, telefon, számhordozás,