Te mihez kezdenél a lottónégyes nyereményével?

Pénzcentrum2015. június 4. 18:31

Elvitték a hétvégén az Ötöslottó hatalmas, több mint 5 milliárdot érő főnyereményét. Az elmúlt időszakban azonban a négytalálatos szelvények is szép pénzt hoztak a konyhára. A válaszadók többségének első dolga lenne, hogy leköti nyereményét - derült ki az OTP felkérésére a Szeretlek Magyarország olvasói körében végzett májusi felmérésből.

A kérdőívet kitöltők a négyesből elsősorban tartozásukat fizetnék ki, a fennmaradó összegből pedig elmennének ünnepelni, valamint nagyobb értékű tárgyakat vásárolnának maguk és szeretteik számára. A felmérésből az is kiderül, hogy a többség optimistán állna a nyereményhez: az elszalasztott öttalálatos feletti sajnálkozás helyett inkább örülnének egy négyesnek.

KATTINTS! Kiderült: innen tudta előre a lottószámokat a Pénzcentrum

A megkérdezettek 83 százaléka fontolná meg, hogy részben, vagy egészben megtakarítási célokra fordítsa nyereményét. Aki befektetné a nyereményt, elsősorban anyagi tartalék képzésére használná a lottónégyesből várható egy-kétmillió forintot. A kitöltők közül 100-ból 52-en a váratlan helyzetekre képezne anyagi tartalékot, harmaduk időskorára takarékoskodna belőle, negyedük pedig gyermeke számára tenne félre. Népszerű az ingatlannal kapcsolatos cél is: majd minden második kitöltőgyűjtene lakásra, 27 százalék pedig tanulásra.

Loading...

Nem csak megtakarításra jutna a négyesből. A válaszadók egyharmada a nyereményét legalább részben elköltené. A top öt költési cél a nyaralás, az ingatlanvásárlás, az autó, vagy más jármű vásárlása, a ruházkodás, valamint a lakás, ház felújítása.

Loading...

KATTINTS! Ennyit kaszáltak a szervezők az Ötöslottó főnyereményén

A felmérés eredményei visszaigazolják a hivatalos, tavalyi Öngondoskodási Index kutatásunkban kapott adatokat - mondta el Nyitrai Győző, az OTP Bank Megtakarítási Szolgáltatások Főosztályának igazgatója.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fontos kiemelni, hogy a felmérés kitöltőinek csak 27%-a költené el nyereményét teljes egészében, tehát a többség legalább részben megtakarítana ebből az összegből. Ők igen helyesen úgy látják, hogy a lottónyeremény kiváló induló alapot képezhet további megtakarításaikhoz, melyet később havonta, rendszeresen gyarapíthatnak, így felkészülve a váratlan helyzetekre, valamint céljaik megvalósítására

- tette hozzá Nyitrai Győző.

Persze nem mindenki kürtölné világgá a nyereményét: míg a válaszadók 57 százaléka elmondaná a közeli rokonoknak, barátoknak a jó hírt, a kitöltők egyharmada senkinek sem kötné az orrára a lottónégyesét.

Címkék:
vásárlás, lottó, nyeremény,