A fiókok harmadát bezárja az UniCredit

Pénzcentrum2015. június 3. 15:08

A bankfiókjai egyharmadát bezárja az UniCredit Bank Magyarországon, a jelenlegi 85 fiókból csak 56 kirendeltség marad. Ez egyben dolgozók elküldésével is jár, de ennek mértéke nem lesz jelentős a bank szerint. A fiókbezárás nem jelenti azt, hogy kivonulnak Magyarországról.

Az UniCredit Bank 29  fiókját zárja be, ami azt jelenti, hogy a fiókok egyharmada fog bezárni, az ezekhez a kirendeltségekhez tartozó ügyfeleket ezentúl másik fiókokban szolgálják ki. Összesen így 56 UniCredit kirendeltség marad Magyarországon, vagyis

a fiókok egyharmada tűnik el.


A bezárások létszámcsökkentéssel is járnak, viszont ez jóval kisebb mértékű lesz, az alkalmazottak száma 3,6 százalékkal csökken, vagyis a tervek szerint 62 főt küldenek el a pénzintézettől. Nyolc magyar városban viszont nem marad kirendeltsége az UniCreditnek, ezeken a településeken készpénzbefizetésre alkalmas ATM-ekkel jelenik meg a bank.

A bank ezentúl nagyobb hangsúlyt fektet a digitális csatornákra, az alábbi fejlesztésekkel készülnek:

  • Megújuló honlap
  • Okostelefonos és tablet alkalmazás
  • Megújul a netbank
Az UniCredit a forintosított devizahitelek kiváltásában is részt vesz. A hiteleik különlegessége, hogy hosszú távra (10,15 és 20 év) fixált törlesztőrészleteket is választhatunk a hitelintézetnél.

Jó hír a vállalkozóknak

A következő években 7,5 százalékos növekedést szeretne elérni a kis- és középvállalatok körében a pénzintézet. Egyébként a tavlyi évet a harmadik legnagyobb bankként zárta a mérlegfőösszeg alapján az UniCredit.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
megtakarítás, unicredit, bankfiók,