Rokonai pénzét is elmarcsikázta a karcagi tőzsedcápa

Pénzcentrum2015. május 28. 12:32

Még mindig van izgalom a karcagi brókerbotrányban: kiderült, hogy saját rokonát is átverte az utazási irodás Marcsika.

Saját rokonait, köztük unokaöccsét is átverte Dobrai Sándorné Marcsika, a milliárdos sikkasztás miatt bedőlt Kun-Mediátor Kft. tulajdonosa. Több millió forintot bízott a cégre Dobrai Imre, akit még öt nappal eltűnése előtt is nyugtatott az asszony: nincs semmi gond, ne vegye ki tőle a pénzét.

Pedig kiváló viszonyban voltak. Minden évben együtt nyaralt a család, tavaly is együtt töltötték a szabadságukat. Imre édesapja és Marcsika férje testvérek.

Dobrai Imre a Blikknek elmondta: az utolsó hetekben látszottak a zavar jelei a cégvezetőn, és már abban is biztos, hogy Marcsika lányai tudtak arról, hogy baj van, és anyjuk szökésre készül.

Nagyon sok pénzt bíztunk a nagynénémre, a család örökségét, megtakarításait, több millió forintot. Hat éven át nem volt semmi gond, havi 1,5 százalékos hozamot ígért, igaz, ebből levonta a kamatadót

 - mesélte a lapnak a férfi.

Aztán jöttek a hírek, hogy valami nem stimmel a befektetésekkel. Napokkal a csőd előtt ki akarta venni a pénzt, ám Marcsika többször is lebeszélte, mondván, butaság kapkodni, nem lehet semmi gond, alig egy hét múlva letelik a határidő, vegye ki akkor a pénzét a busás kamattal. A férfi úgy döntött, kivárja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ő volt a legjobban megdöbbenve, amikor kitört a botrány, a nagynéni pedig nyom nélkül eltűnt.

A Kun-Mediátor ügy röviden

Karcagon évekig magas kamatot ígért a befektetésekre a Kun-Mediátor utazási iroda. A városban mindenki ismerte a cég vezetőjét, Marcsikát, aki gyakorlatilag semmilyen engedéllyel nem rendelkezett pénzügyi befektetések kezelésére. Sokan vitték hozzá a pénzüket, az esetenként 20 százalékos kamat reményében. Marcsika a befektetett pénzekből fizette ki a kamatokat, de a botrány tavaszi kirobbanásakor a karcagiak megtakarításaival - a hírek szerint több milliárd forinttal - eltűnt. Állítólag Közép-Amerikában bujkál

 

Címkék:
átverés, megtakarítás, kun mediátor, marcsika,