Megkezdődött a kifizetés: kártalanítják a BudaCash-eseket

Portfolio2015. május 27. 18:47

A Buda-Cash Brókerház Zrt. "f.a." felszámolója tájékoztatta ügyfeleit, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda valamennyi értékpapírszámla zár alá vételét feloldotta, ezért a felszámoló megkezdte az értékpapírok kiadását.

A fellelhető ügyfélvagyon kiadása csak azokra a meghatározott értékpapírokra, befektetési termékekre terjedhet ki, melyek fellelhetősége és tulajdonosi köre minden kétséget kizárhatóan beazonosítható, ezért szükséges és indokolt az ügyfelek egyenkénti, személyes azonosítása és ellenőrzése. A vagyonelemek kiadásáról az érintettek telefonon kapnak értesítést időpont egyeztetés céljából. Az egyeztetett időpontban a Buda-Cash Brókerház Zrt. "f.a." 1118 Budapest Ménesi út 22. címén fogadják az ügyfeleket személyes beazonosításra, ahol az alábbi dokumentumokat szükséges bemutatni:

  • természetes személyek: személyi igazolvány, lakcímkártya, adóazonosító igazolvány;
  • jogi személyiséggel rendelkező, és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek: cégkivonat, aláírási címpéldány, meghatalmazott esetén teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt meghatalmazás, a jelenlévő személy személyi igazolványa és lakcímkártyája;
  • Magyarországon vezetett értékpapírszámla meglétének igazolása, amely elengedhetetlen a transzferáláshoz

Az értékpapírszámlákon fellelhető ügyfélvagyon nem képezi a felszámolási vagyon részét, így azt a felszámolónak ki kell adnia az ügyfeleknek. Azok után az értékpapírok után pedig, amelyek eltűntek a Buda-Cash ügyfelek számláiról, a Beva kártalanítja az ügyfeleket. A Beva Buda-Cash Brókerházra vonatkozó kártalanítási eljárása március 27-én kezdődött, akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy pontosan mekkora ügyfélvagyon után kell a Bevának kártérítést fizetnie. A mostani fejleményeket nézve azonban hamarosan ki kell derülnie, hogy mekkora összegért kell helytállnia a Bevának (ha megvan a konkrét hiány, akkor a Beva 90 napon belül elbírálja a beérkező kérelmeket).

 

Címkék:
megtakarítás, budacash,