Leállt a Raiffeisen: bezártak a fiókok, kártyával sem fizethetünk

Pénzcentrum2015. május 18. 15:32

Nagy a baj a Raiffeisennél: nem megy se a netbank, se az ATM-hálózat, sőt, az összes magyarországi bankfiók is zárva. Az ügyfelek szerint a bankkártyák is használhatatlanok. Rég találkoztunk ilyen rendszerszintű leállással magyar nagybanknál.

FRISS! Az éjszaka folyamán elhárították a technikai problémát, a szolgáltatások újra elérhetőek.

16.40. A Raiffeisen közleménye

"Technikai okok miatt a Raiffeisen Bank szolgáltatásai nem elérhetők az ügyfelek számára, beleértve az ATM készpénzfelvételt, a bankkártyás vásárlásokat és az internetbankot. A fiókok jelenleg zárva tartanak. A bank munkatársai megfeszített erővel dolgoznak a probléma kijavításán. Az ATM készpénzfelvét és a bankkártyás vásárlás várhatóan kora este állhat helyre, az online banki felület este indulhat újra. A Raiffeisen Bank Zrt. elnézést kér a kellemetlenségért."


Mint arról nemrég beszámoltunk, leállt a Raiffeisen hétfő délután. Nem csak a netbank elérhetetlen, hanem az ATM-ek sem működnek, és legfrissebb értesüléseink szerint

az összes bankfiókot is bezárták.

Az ügyfelek arról panaszkodnak, hogy a kártyás fizetés sem működik.

A bank arról tájékoztatta a Pénzcentrumot, hogy egyes szolgáltatási rendszerei technikai okok miatt nem működnek, ilyen például az ATM készpénzfelvétel, valamint a számlaműveletekhez kapcsolódó szolgáltatások. Dolgoznak a hiba elhárításán, mely 1-2 órán belül várható. Jelenleg a bankfiókok is zárva vannak.

Háborognak az ügyfelek

A Pénzcentrum információi szerint az ügyfeleknek a telefonos ügyfélszolgálaton azzal nyugtatják, hogy 1-2 perc, de lehet, hogy 1-2 óra, amíg kijavítják a hibát. Eközben a bank hivatalos Facebook-oldalán is elégedetlenkednek a Raiffeisen ügyfelei.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Van, aki arról panaszkodik, hogy két órája az M5-ös autópálya egyik benzinkútjánál várakozik, lekésett egy fontos találkozót, mert nem tud fizetni a kártyájával. Egy másik ügyfél azt írja, hogy

Egy fillér nélkül állok. Lassan 2 órája azt lesem mikor tudnék pénzhez jutni.

Címkék:
RAIFFEISEN, bank, megtakarítás,