Elgépelték a határidőt: kevesebb napjuk maradt a károsultaknak

Portfolio2015. április 9. 12:01

Már csak hat napjuk maradt április 14-ig a Buda-Cash károsultjainak arra, hogy a napokban a felszámolótól kézhez kapott kiértesítő levelek alapján - kifogás esetén - szóljanak, hiszen a levélben szereplő dátumot elgépelték, a felszámoló címét pedig rosszul írták - mutat rá cikkében a Népszabadság. Egy másik cikk pedig arra mutat rá, hogy egyelőre nem is pontosan tudni a kárigényt, illetve nem világos, hogy a lefoglalt vagyonelemek értéke, illetve az OBA által jelzett összegek közötti összhang hogyan teremthető meg.

A lap emlékeztet rá, hogy az ügymenet szerint a felszámoló minden ügyfelet értesít a rendelkezésre álló adatokról, s ha az ügyfél szerint neki több befektetése volt, mint amennyi a felszámoló nyilvántartásában szerepel, akkor jelezheti kárigényét. Így a kártalanítás során a Befektetővédelmi Alap által garantált összegen túl is kaphat kártérítést.

Lényeges, hogy a felszámolás március 5-én indult meg és ehhez képest van 40 napja a károsultaknak (hitelezőknek), hogy jelezzék követelésüket. Ez a határidő tehát április 14-re esik és ez szerepel a Buda-Cash oldalán is, de a felszámoló által kiküldött értesítő levelekben április 24.-i dátum szerepel, ami a Népszabadság szerint elgépelés miatt van így.

Külön probléma, hogy sokan csak április 3-i dátummal (nagypéntek) kapták meg a levelet, így az ünnepek miatt csak ezekben a napokban tudják megtenni, hogy az értesítőben szereplő kimutatást és a saját befektetési portfóliójuk adatait összevetik és eltérés esetén igazolásokkal együtt jelzik azt a felszámolónak.

Pikáns, hogy az értesítő levélben megjelölt állami felszámoló (a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.) a régi székhelyét adta meg, hiszen az már nem a Damjanich utcában működik, hanem a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
megtakarítás, kár, levél, budacash,