Ezt tanácsolják a Buda-Cash károsultjainak

MTI2015. április 7. 17:36

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolója azt javasolja a károsult ügyfeleknek, hogy követelésüket polgári jogi igényként is jelentsék be a folyamatban lévő büntető eljárásban.

A Buda-Cash honlapján közzétett tájékoztatás szerint a bűncselekmények súlyosságára tekintettel előreláthatólag vagyonelkobzásról is dönteni fog a bíróság, ezáltal a Buda-Cash felszámolási eljárásban felosztható vagyona várhatóan csökkenni fog.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat büntető eljárást. Ennek keretében az NNI zár alá vételt rendelt el a Buda-Cash Zrt. f.a." valamennyi értékpapír és pénzforgalmi számlájára, továbbá lefoglalta a társaság egyéb vagyontárgyait.

Az ügyfelek a Nemzeti Nyomozó Irodánál, illetve a Fővárosi Főügyészségnél kérhetnek felvilágosítást.

A jegybank február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt. Az ügyben bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felmerült, ezért az MNB büntető feljelentést is tett. A brókercég tevékenységi engedélyét március 4-én visszavonta a jegybank és kezdeményezte felszámolását.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az MNB vizsgálata szerint a brókerház körülbelül 30 milliárd forinttal károsíthatta meg ügyfeleit. Ezen felül a Buda-Cash tulajdonosain keresztül szoros összefüggésbe hozható DRB bankcsoporthoz tartozó hitelintézetek vagyonának egy részét is eltüntette, mintegy 60-65 milliárd forint értékű értékpapírral nem tud elszámolni a kisbankok felé. A DRB-csoporthoz tartozó négy bank engedélyét szintén visszavonta a jegybank, és ezeknél is megindult a felszámolás.

Címkék:
megtakarítás, budacash, brókerbotrány,