Tömeg a bankfiókokban, az ATM-eknél Debrecenben

Pénzcentrum2015. március 25. 18:00

Érdekes események zajlottak ma Debrecenben. Egy villámgyorsan terjedő pletyka miatt az Erste-fiókokat megrohanták az emberek, sokan az ATM-ek előtt álltak sorban. Csődről azonban nincs szó, az ügyfelek pénze biztonságban van.

Futótűzként terjedt az Erste-csőd híre Debrecenben: egyes Erste-fiókokat szinte megrohamoztak az ügyfelek, volt, ahol hosszú sorokban kígyóztak a pultoknál - írja a Dehir.hu debreceni hírportál.

Az egyik belvárosi fióknál nagyon sok ügyfél próbált információhoz jutni szerda délután, a bankban legalább 150-en voltak, kint, az automatáknál is egyre többen álltak sorba. Az emberek ismerőseiktől kaptak telefonhívásokat, sms-eket az Erste állítólagos közelgő csődjéről, ezért mentek a bankfiókhoz.

A bankfiók 16 órakor bezárt. Megérkeztek a helyszínre a rendőrök is, de intézkedésre nem volt szükség, az ügyfelek - miután elmondták nekik, hogy álhír terjed - megnyugodtak és hazamentek.

Szó sincs csődről

A bank közleménye minden ügyfelet biztosít afelől, hogy az Erste tőkeereje és pénzügyi háttere stabil, a forintosításból adódó veszteségeket már tavaly pótolták.

Az Erste Bank ügyfeleinek pénze biztonságban van, az Erste bankcsoport pénzügyi helyzete stabil, és a bank megingásáról szóló híresztelések minden alapot nélkülöznek

- mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orbán Gábor úgy fogalmazott:

akik ilyen híreket terjesztenek, azok nemcsak nagyon felelőtlen emberek, hanem bűncselekményt követnek el.

 

Címkék:
bank, megtakarítás, erste,