Fiókokat zár be a Raiffeisen Magyarországon

Pénzcentrum/MTI2015. február 10. 13:30

A "tevékenység optimalizációját" tervezi Magyarországon a Raiffeisen. Ez a gyakorlatban azt (is) jelenti, hogy fiókokat zárnak be.

Az intézkedések részeként kivonul a Raiffeisen Lengyelországból és Szlovéniából, valamint eladja Zuno Bank nevű direktbanki érdekeltségét.

A keddi bejelentés szerint a Raiffeisen Magyarországon csökkenti a bankfiókhálózatot és jobban koncentrál majd a vállalati ügyfelekre és a kiemelt magánügyfelekre. Ezt Karl Sevelda, az RBI vezérigazgatója mondta kedden Bécsben.

A magyar piac sokkal fontosabb annál, mint hogy feladjuk

 - hangzott el a sajtótájékoztatón, így a Raiffeisen ésszerűsített univerzális bankként tovább kíván működni Magyarországon.

A Pénzcentrum megkereste a pénzintézetet, ahol egyelőre nem tudodtak bővebb tájékoztatást adni a fiókbezárásokról, így arról sem, lesznek-e elbocsátások.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Jelenleg még nincs végleges döntés a magyarországi tevékenység átszervezéséről

- válaszolták megkeresésünkre.

Címkék:
RAIFFEISEN, bank, megtakarítás, bankfiók,