Vettél fel pénzt a kártyáddal február 4-én? Van egy rossz hírünk

MTI2015. február 8. 10:22

Bankkártyaadatokkal csalásra készülő bolgárokat fogtak a rendőrök Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint a két bolgár férfi február 4-én délelőtt adatszerző eszközt helyezett el egy bankjegykiadó automatára a VII. kerületben, majd még ugyanazon a napon visszatértek az ATM-hez és leszerelték a szerkezetet, amely rögzítette az ott megfordult ügyfelek bankkártyájának adatait.

KATTINTS! TOP 9: ezért büntet az új szupertraffipax - itt a lista

A rendőrök a két férfit a helyszín közelében elfogták és előállították, az adatszerző eszközt lefoglalták. A tartózkodási helyükön tartott házkutatáskor további, bűncselekmény elkövetéséhez használható eszközöket foglaltak le a nyomozók.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat készpénz-helyettesítő fizetési eszköz hamisításának elősegítése megalapozott gyanúja miatt a 40, illetve 29 éves bolgár állampolgárságú férfiak ellen. Mindkettőjüket őrizetbe vették - közölte a rendőrség.

A rendőrség tájékoztatásából nem derül ki, hogy sikerült-e a bűnözőknek a megszerzett adatokkal bármilyen visszaélést elindítaniuk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezért azoknak, akik február 4-én Budapest VII. kerületében használtak ATM-et, érdemes lehet ellenőrizniük bankszámlájukat, visszakeresniük a banki SMS-értesítéseket (illetve a következő hetekben különösen figyelni azokat). Ha bármilyen furcsaságot tapasztalnak, azonnal hívják bankjuk telefonos ügyfélszolgálatát!

Hogy előzheted meg, hogy lenyúljanak? Mire figyelj? Hogy védekezz? - KATTINTS!

Nem ez az első eset, hogy bolgár bankkártyacsalókat fogott a rendőrség. A nyomozók tavaly november 15-én fogtak el két bolgár férfit, akik 57 bankkártya adatait és PIN-kódját szerezték meg Budapesten.

Hasonló eszközöket használt a november 29-én, illetve 30-án tetten ért másik két bolgár férfi: ők legalább tizenkétszer követtek el a fővárosban és vidéken hasonló bűncselekményt.

Az így megszerzett bankkártyaadatok felhasználásával még ismeretlen társaik Malajziában, az Egyesült Államokban és Peruban több mint 3,5 millió forint értékben kíséreltek meg készpénzt felvenni - közölte korábban az ORFK.

Címkék:
csalás, bankkártya, ATM, megtakarítás,