Érdemes figyelni a TBSZ-re és az év végi megtakarításokra

Pénzcentrum2014. december 4. 15:02

Megtakarítás, öngondoskodás az év végén és az új évben? Fókuszban a tartós befektetés, a stabil megtakarítás.  

Ha személyes pénzügyeinket tekintjük, az év vége alapvetően két szempontból lehet fontos. Egyrészt általában ilyenkor megugranak a családi kiadások, az ajándékozás, az ünnepi költekezés sokak pénztárcáját igencsak megterheli. Másik oldalról viszont ez az év végi prémiumok, fizetésemelések szezonja is.

Ez utóbbi pedig azzal jár, hogy sokan gondolkoznak azon, hova tegyék megtakarított pénzüket. Mi lehet a tökéletes megtakarítási forma közép vagy hosszú távon? Mi az, ami biztonságos, könnyen elérhető, és stabil növekedést jelent pénzünknek?

A Pénzcentrum a jövő héten ebben segít olvasóinak. A megtakarításokra fókuszálunk, megvizsgáljuk a különféle lehetőségeket, megnézzük, miért és hogyan képezzünk pénzügyi vésztartalékot, és arról is szót ejtünk, milyen öngondoskodási lehetőségek vannak az egyes élethelyzetekben. Különösen figyelünk a mostanában egyre népszerűbb megtakarítási termékre, a TBSZ-re, azaz a Tartós Befektetési Számlára.

Természetesen ezúttal is várjuk olvasóink kérdéseit, amelyeket pénteken az FHB Bank szakértői válaszolnak meg. Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu.

Címkék:
tbsz, megtakarítás,