Megtakarítás az alapoktól: segítünk az indulásban!

Pénzcentrum2014. november 5. 15:32

TBSZ? Ingatlan alap? Kincstári Takarékjegy? Kezdj takarékoskodni az alapoktól!

Ha megtakarításra gondolunk, sokak számára a befőttesüveg az első számú eszköz. A felmérések szerint még mindig nagyon sokan tartják készpénzben félretett pénzüket. Persze vannak, akik inkább a banki megtakarítások irányában indulnak el: számukra is széles a spektrum, a bankbetéttől kezdve a lakástakarékig.

Sokan ismernek más megtakarítási lehetőségeket is: a magas hozamot kínáló állampapírokat, kötvényeket vagy befektetési alapokat sokkal könnyebb megvásárolni, mint gondolnánk.

Az persze élethelyzetenként változó, és természetesen számos tényezőtől függ, hogy melyik megtakarítási termék a legjobb választás. A konkrét megtakarítási lehetőség kiválasztásához elengedhetetlen például tisztában lennünk pénzügyi helyzetünkkel, befektetési szokásainkkal, kockázatviselési hajlandóságunkkal, illetve megtakarításunk konkrét céljaival is.

A Pénzcentrum a jövő héten a megtakarításokra fókuszál: beszélünk arról, hogy miért fontos a takarékoskodás, hogyan induljunk az alapoktól; megnézzük, hogy és miért kell több lábon állva öngondoskodni. A konkrét termékeknél ajánlunk egy évre optimalizált megtakarítási formákat, beszélünk az ingatlan alapokról, és külön megvizsgáljuk az egyik népszerű terméket, a TBSZ, azaz a tartós befektetési számlát is.

Címkék:
megtakarítás,