Jól beszóltak a Citibanknak a magyar ügyfelek

Pénzcentrum2014. október 16. 11:02

Keményen beszóltak a Citinek az ügyfelek a bank Facebook-oldalán, igaz akadtak támogató üzenetek is. A kommentcunami oka, hogy a bank kedden bejelentette, lakossági üzletága kivonul Magyarországról. Az ügyfelek nehezményezik, hogy alig kapnak érdemi információt, ezért sokan bizonytalanok, nem tudják, mire számíthatnak.

Kedden derült ki, hogy a Citibank bezárja lakossági üzletágát Magyarországon. Ugyan a pontos részletek még nem ismertek, és személyre szabottan még nem tájékoztattak a kivonulásról, szerdán mégis közleményt adtak, ki, amiben nyugtatják az ügyfeleket, illetve a zavartalan ügyintézést ígérnek.

Kattints!Kivonul a Citibank: nem kell visszafizetnem a hitelemet? Visszakapom a betétemet?

A bankot a saját ügyfelei vették célkeresztbe: durván beszólogatnak

Természetesen megindult a kommentek áradata a bank hivatalos Facebook-oldalán. Ugyan akadt olyan ügyfél, aki sajnálta azt, hogy kivonulnak Magyarországról, mégis inkább az elégedetlenkedő hozzászólások kerültek túlsúlyba. Sokan elég gyorsan reagáltak a kedden megjelent hírre, de ez a poszt például egy súlyos problémára hívja fel a figyelmet:


Persze olyan is akad, aki szomorú a kivonulás miatt, de azért érdekes, hogy a bank minden hozzászólásra UGYANAZZAL a közleménnyel válaszol:


Sokan panaszkodtak arra, hogy a kivonulás ellenére a még mindig futnak a Citi termékeinek reklámjai. És van aki még emlékszik a tavaszi számlacsomag megszüntetésekre, amik elég sok ügyfelet negatívan érintettek:


Többen kiakadtak a reklámokon, nem értik miért kell hirdetni egy kivonuló céget:


Van, akinek mégis megmaradhat a Citinél vezetett számlája? A pénzintézet erre sem ad választ. És még egy ügyfél, aki a reklámokra panaszkodik:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A Facebookon olvasható közlemény alatti kommentekből kiderül, hogy már a szolgáltatás sem a régi egy ideje:


Van, aki a korábbi problémákat hánytorgatja fel, de azért van, aki nosztalgiával gondol vissza a céggel való együttműködésre:


Persze a legtöbben a hiányos kommunkációt róják fel a Citinek, de van, aki már felkészül arra, hogy vitás ügyei lehetnek a bankkal:


A hitelintézet pedig mindegyik beszólásra ugyanazt (szerdai hivatalos közleményét) válaszolja:

Kedves Ügyfeleink!
Fiókjaink, internet és mobilbankunk, CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatunk, a bankautomaták, illetve az irodáink a továbbiakban is változatlanul, a rendes ügymenet szerint működnek. Ügyfeleink a megszokott módon intézhetik a pénzügyeiket velünk, legyen szó bankszámlákról, megtakarításokról, befektetésekről, hitelkártyákról, vagy személyi hitelekről. Folytatjuk a termékek értékesítését, és személyi bankáraink a továbbiakban is változatlanul támogatják ügyfeleinket. Magyarország fontos ország marad a Citi számára, ahol 1985 óta elkötelezetten szolgáljuk ki ügyfeleinket. A Citi Magyarországnál tovább folytatjuk vállalati és intézményi, valamint kkv-ügyfeleink kiszolgálását, és ezeken a területeken további növekedést tervezünk. Üdvözlettel: Citibank

Címkék:
Citibank, bankfiók, nyitva tartás, citi bank,