Ezért késik ennyit a BuBi

Pénzcentrum2014. szeptember 3. 09:02

A bankkártyás fizetéshez kötődő szoftverhibák miatt csúszik a Mol BuBi közbringarendszer átadása - tudta meg a Népszabadság. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egy hetet adott a T-Systems Magyarországnak "a kártyás fizetési funkciók véglegesítésére".

A BuBi már minden eddigi határidőn túlcsúszott, és még mindig csak a tesztüzemmód fut. A késés indoka a Népszabadság szerint az, hogy nem biztonságos a bankkártyás fizetési rendszer. Egy tesztelő nyáron vetette fel, hogy a dokkoló állomások bankkártyatermináljai nem biztonságosak. Az internetes posztból kiderül, hogy "az Ethernet-vonal könnyedén hozzáférhető. Pontosan látható a bankkártyaolvasó egység gyártója, így bárki szabadon vásárolhat egy ugyanilyet magának, és ha már jól kivesézte az összes gyenge pontját, igen nagy hatékonysággal tud a rendszerbe behatolni, amit a mit sem sejtő felhasználók csak akkor fognak észrevenni, amikor elkezdik megcsapolni a bankkártyákat" - idézi a lap.

A T-Systems akkor tagadta, hogy probléma lenne a fizetési rendszerrel. Ennek ellenére most mégis úgy tűnik, van valami gond a terminálok biztonsági rendszerével, amit nyár óta nem sikerült kijavítani. A projektfelelős BKK "minden szerződéses eszközével élve igyekszik a T-Systems által vezetett konzorciumot a teljesítésre ösztönözni" - mondta el a központ a lapnak. 

 

Címkék:
Budapest, bicikli, megtakarítás, bubi, mol bubi állomások,