Mentesül a bírság alól, aki így parkol

Pénzcentrum2014. szeptember 1. 09:01

Augusztus közepétől, ha jóhiszeműen más zónában indítanak mobilparkolást az autósok, mint amelyben állnak, már nem büntetik meg őket - írja a Népszabadság.

A kerület- vagy parkolási zónahatárok nehéz helyzetbe hozták korábban az autósokat, mert a fővárosi parkolási rendszer nem tudta kezelni az átparkolásokat - vagyis ha a sofőr megvette ugyan a jegyét, de nem a megfelelő területre. Sok olyan hely van ugyanis Budapesten, ahol az út két oldala különböző kerületekhez vagy másik parkolótársasághoz tartozik. Így ha valaki véletlenül az utca túloldalán vette meg a jegyét, előfordulhatott, hogy rossz zónabeli jegyért fizetett. Így pedig a jegyvásárlás ellenére is öt-hatezer forintos büntetést kapott.

Ez a helyzet változott meg augusztus közepétől: a zónahatároknál meghatározott türelmi távolságon belül a különböző társaságok ellenőrei akkor is látják eszközeiken az autós elindított parkolását, ha azt a szomszéd kerület zónájában tette meg. Az még nincs megoldva, hogy ilyenkor a parkolás díja ahhoz a kerülethez fusson be, amelyiket illeti, a rendszert ehhez még finomítani kell.

Címkék:
parkolás, bírság, megtakarítás, mobilparkolás,