Tízezrek kaphatják vissza a pénzüket a napokban

Pénzcentrum2014. július 31. 16:34

Mától kapják meg az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet "f.a." betétesei a részükre járó kártalanítást az Országos Betétbiztosítási Alaptól (OBA). A százezer forintig terjedő kártalanítások pénzösszegét házhoz viszi a Magyar Posta, két és fél millió forintig postai értesítőt kapnak a betétesek arról, hogy melyik postán tudják felvenni az őket megillető összeget.

Két és fél millió forint feletti összegű magánszemélyek, valamint a vállalkozások hétfőtől kapják kézhez az értesítést. Az OBA kártalanítási kötelezettsége meghaladja az 54 milliárd forintot, a kártalanításban részesülő betétesek száma a 30 ezret. Az OBA által nem biztosított betétek és a 100 ezer eurót meghaladó betétrészek 15,44 százalékát - a szövetkezeti hitelintézeti törvény alapján - a Takarékbank megbízásából fizetik ki az érintett betéteseknek a kijelölt takarékszövetkezeti fiókokban - derül ki Országos Betétbiztosítási Alap sajtóközleményéből.

A Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítása háromféle módon történik:

  • 100 ezer forintig mától a Magyar Posta címhelyre kézbesíti a kártalanítási összeget.
  • 100 ezer és 2,5 millió forint között mától a postai kézbesítőtől kapnak értesítőt a betétesek, hogy melyik postán tudják felvenni az őket megillető összeget.
  • 2,5 millió forintot meghaladó összegű kártalanításban részesülő betétesek (magánszemélyek és valamennyi jogi személy) jövő hétfőtől kapják meg az értesítést arról, melyik takarékszövetkezeti fiókban rendelkezhetnek a kártalanítási összegről.

 

Címkék:
megtakarítás, posta, takarékszövetkezet, oba,