Rejtélyes módon tűnt el a család több milliós aranya

Pénzcentrum2014. július 6. 11:00

Több millió forint értékű aranyat vesztett el egy család Békéscsabán. Az értékes ékszereket a kéménybe rejtették, onnan tűntek el, először azt hitték, rejtélyes módon - írta a beol.hu. Később kiderült, egy családtag tulajdonította el az ékszereket.

A kémény már régóta használaton kívül állt, ide rejtette kincseit egy békéscsabai család. Több millió forint értékű ékszereket tömködtek a kéménybe, és meg voltak róla győződve, ott jó helyen lesz az arany. Amikor idén áprilisban eltűntek értékeik, a rendőrség rejtélyes körülmények között találta magát, semmi jel nem utalt arra, hogy betörők hatoltak volna be a házba.

Később kiderült, hogy egy családtag vitte el az ékszereket. Egy rendőrségi kihallgatás során tanúként jelen lévő férfi elmondta, hogy ő tulajdonította el a család értékeit, mert pénzre volt szüksége. Egy ismerőse zsarolta meg, akitől rendszeresen kábítószert vásárolt. Az ékszer egy részét elzálogosította, és a pénzt eljuttatta a zsarolónak, a zsákmány másik részét pedig egy az egyben odaadta neki.

A rendőrök június 17-én elfogták a zsarolót és őrizetbe vették, vizsgálódnak a kábítószeres vádak ügyében is. A zálogházba került arany nagy részét is megtalálták, emellett a gyanúsított lakásán lévő ékszereket is lefoglalták.

 

Címkék:
család, rendőrség, lopás, arany,