Ennyivel drágul a bankolás a magyaroknak

Világgazdaság2014. április 14. 09:32

Februárban látványosan csökkent a pénzügyi szolgáltatások ára a két ingyenes készpénzfelvételnek köszönhetően. Márciusban viszont ismét jött a drágulás, a bankok árat emeltek az inflációra hivatkozva, de más módon is próbálnak drágítani - írja a Világgazdaság.

Februárban valóban hatott a "pénzügyi rezsicsökkentés", a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint januárhoz képest csaknem 9 százalékkal esett a pénzügyi szolgáltatások ára, márciusban viszont már szerény áremelés volt ebben a szegmensben, ami arra utalhat, hogy a bankok igyekeztek más módon pótolni a kiesést.

Március második felében újra ingyenessé váltak a korábban díjmentesként reklámozott, majd később fizetőssé vált számlacsomagok egyes bankoknál, emellett a kártyás vásárlások is ingyenessé váltak bizonyos pénzügyi intézményeknél, amelyeknél tavaly még fizetnie kellett az ügyfélnek az ilyen tranzakciókért, és egyéb szolgáltatások díja is csökkent. Mindennek ellenére a KSH a harmadik hónapban szerény mértékű, 0,5 százalékos áremelkedést észlelt februárhoz képest.

Címkék:
bankszámla, bank,