Újabb bank lépett a jegybanki bírság hatására

Pénzcentrum2014. március 26. 16:42

A Citibank is lépett a jegybanki bírság miatt, két számlacsomag díjtételei is ingyenesek lettek. A dolog érdekessége, hogy csak a régi ügyfelek kapták meg a kedvezményeket.

A Citibank valószínűleg a jegybanki bírság hatására csökkentette bankszámlavezetési díjait. A Top és a CitiComfort csomag csökkentett költségeit csak a 2013. előtt erzekre a csomagokra szerződő ügyfeleinek biztosítja a bank.

A Top díjcsomag esetén az összes belföldi készpénzfelvétel saját és idegen ATM-ből is korlátlanul díjmentes lesz ezentúl. Továbbá nem kell fizetni ezt a csomagot használó ügyfeleknek az átutalásokért (egyszeri forint és devizás; rendszeres forint), illetve a csoportos beszedési megbízások teljesítése is ingyenessé vált.

A másik érintett csomagdíj a CitiComfort névre hallgat. Itt a kedvezmények köre nem annyira kiterjedt, mint a másiknál, azonban az első két ATM-es készpénzfelvétel ingyenes lett, és a bankon belüli deviza átutalás vált díjmentessé. A további részletek a számlacsomagokkal kapcsolatban a bank kondíciós listájában olvashatóak.

Egyébként a jegybank március közepén szabta ki a példa nélküli, 1,2 milliárd forintos bírságot a magyar bankszektorra. Továbbá kötelezte a bankokat arra, hogy a jogosulatlanul levont díjakat fizessék vissza az ügyfeleknek, ami a becslések szerint mintegy 10 milliárd forintot tesz ki.

Címkék:
bankszámla, bírság, számlacsomag,