A díjszámítás módszere miatt kapott bírságot az MKB

Pénzcentrum2014. március 26. 09:59

Az MKB Bank esetében nem a tranzakciós illeték szabálytalan áthárítása, hanem a díjszámítási metódus miatt bírságolt a jegybank. "Komoly harc van a bankok között az új ügyfelekért, ami most elsősorban a számlacsomagoknál csúcsosodik ki" - mondta a Napi Gazdaságnak Nagy Gyula, az MKB vezérigazgató-helyettese.

"Meggyőződésünk, hogy a jogszabályok szerint jártunk el, amelyek lehetővé teszik, hogy a mindenkori díjakat megemeljük, amikor például nő az adóterhelés. A továbbhárítást a hatályos jogi szabályozás nem tiltja - ezt a jegybank is leszögezte a határozatában -, esetünkben az MNB a díjszámítási metódusban talált kifogásolnivalót. Ezzel szemben nekünk az az álláspontunk, hogy a lehető legátláthatóbb és az ügyfél által ellenőrizhető módon jártunk el. De hogy az eredeti kérdésére válaszoljak: nem hiszem, hogy mindez radikálisan változtatna a számlacsomagok díjtételein."

A tranzakciós illeték bevezetése és megemelése, illetve az ingyenes készpénzfelvétel miatt megemelkedett bankszámlaköltségek kiélesítették a versenyt a bankszámlacsomagok terén is. Ugyan a számlaköltségek nagy része az adók és illetékek bevezetése miatt keletkenek, egyre fontosabb ebben a szegmensben is kiemelkedőt nyújtani az ügyfelek részére.

Címkék:
bankszámla, bírság, mkb, számlacsomag,