Az MKB díjat csökkentett a bírság miatt

Pénzcentrum2014. március 14. 15:55

Két bank máris reagált a csütörtök délelőtti felügyeleti döntésre: az MKB bejelentette, hogy díjait a tranzakciós illeték áthárításának mértékével csökkenti. A megbüntetett pénzintézetek közül egyelőre más nem nyilatkoztott konkrét lépésről.

A tegnap kihirdetett banki bírságról az információkat a pénzintézetek is csak előző este kapták meg, egy harminc oldalas jogi szöveg formájában. Ezért egyelőre a bankok egy része nem nyilatkozik, azonban aBankRáció.hu információi szerint az MKB Bank már lépett is az ügyben.

A pénzintézet ugyanis úgy döntött, hogy 2014. március 11-étől nem hárítja át az ügyfelekre a tranzakciós illetéket. Várható a költségek csökkenése azoknál a bankszámlacsomagoknál, amelyek esetében kifejezetten a tranzakciós illeték bevezetése, illetve megemelése miatt növelték meg a díjakat. A kondíciós listákat egyébként fokozatosan frissítik, és a jogosulatlan költséglevonások is megérkeznek hamarosan.

Az MKB Bank hírdetménye:
"Az MKB Bank Zrt. az MNB H-FH-I-B-55/2014. sz. határozatában foglaltaknak megfelelően, - tehát korábban meghirdetett kondícióival ellentétben - a határozatban részleteiben meghatározott körben, a határozat kézhezvételének napjától, 2014. március 11-től nem hárítja át fogyasztó ügyfeleire a Pénzügyi tranzakciós illetékről szóló 2012. évi CXVI.tv . szerint a bankot terhelő tranzakciós illetéket. A Kondíciós Listák javítása folyamatban van, annak véglegesítéséig is: ahol a banki díj tranzakciós díjrészletet tartalmaz, úgy az nem írottnak tekintendő."

 

Címkék:
bankszámla, tranzakciós illeték, mkb,